Veel gestelde vragen
1. Wat kan een osteopaat voor mij betekenen?
Een osteopaat behandelt diverse klachten, er wordt gezocht naar de oorzaak van de klacht. Wanneer er ergens in het lichaam bewegingsverlies zit spoort de osteopaat deze op. Dit kan namelijk een negatief gevolg hebben voor de rest van het lichaam. De osteopaat onderzoekt en behandelt op 3 verschillende niveaus namelijk, bot-, spier- en bindweefselstelsel, orgaanstelsel en de schedel met alle structuren die hierin gelegen zijn tot het stuitje.
Door middel van zachte handelingen, mobilisaties, trigger points en indien nodig manipulaties lost de osteopaat het bewegingsverlies op. Zo komt het lichaam weer in zijn natuurlijke balans.
2. Heeft osteopathie een blijvend effect?
Osteopathie kan een blijvend effect hebben mits de voorwaarden goed zijn. Dit houdt in dat er bijvoorbeeld geen sprake is van slijtage, maar dit houdt ook in dat de patiënt zich aan bepaalde afspraken moet houden. Denk hierbij aan afspraken over voeding, sport, ontspanning en stress. Stress en voeding zijn vaak een grote boosdoeners in het laten terugkeren van klachten.
Een aantal mensen hebben een paar weken profijt van de behandeling waarna de klachten langzaam weer toe nemen. Het is dus ook afhankelijk van wat de bron van de klacht is
3. Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Bij iedereen is het aantal behandelingen anders, dit is afhankelijk van de complexiteit van de klachten. Gemiddeld is dit 2 tot 4 behandelingen.
4. Vergoedt mijn zorgverzekeraar osteopathie?
Een overzicht van vergoedingen per zorgverzekeraar vindt u hier.